Thursday, 5 December 2013

Dua perkataan

assalammualaikum. lama gila tak update blog. penuh dengan sarang semut ni, sebab blog ni terlebih manis. hahaha. ok back to topic! enjoy!

Dua perkataan.
Kadangkala lebih dari perbuatan.
Walaupun sekadar satu percakapan.
Pemula bicara yang ada sedkiut kejanggalan.
Ataupun pemati perbualan.

Dua perkataan yang sering saja dilontarkan sejak sedikit dewasa ini barangkali membentuk kita sebagai manusia. Lihat saja, dalam banyak benda yang selalu kita ucapkan - pastinya ada dua perkataan tang tidak akan terlepas dari bibir. Ya, kita sebut terima kasih bila orang buat baik atau menolong kita. Ada ke kita maki orang yang menolong kita? Ada juga - kalau orang tu tolong menjahanamkan masa hadapan dan kerjaya kita - memang terima kasih itu jarang kedengaran.Cacian makian atau apa sahaja yang luncur langsung terus dari mulut. Benar bukan??

so, just check it out, apa yang selalu orang sebut. hehehe

01- Terima Kasih
Mungkin ada yang kurang sedar ucapan terima kasih jarang kita dapat dari orang. kalau aku beli barang/ makanan aku akan cakap terima kasih pada orang yang menjual walaupun dia pandang pelik.tak salah pun cakap terima kasih pada makcik yang sediakan makanan kan?

02- Jaga Diri
dah lama tak dengar pesanan ni.Baca selalu juga la kot? Selalu pesan pada orang jugak. Ala, kita semua pesan macam ni jugak pada orang kesayangan kita kan? Hatta pada rakan atau sesiapa saja yang kita suka.

"Awak, jaga diri. Bawa moto elok-elok."

Itu adalah contoh. hahaha!

03 - Sayang awak.
Ececece!
Tak nak mengaku pulak ke selalu sebut mcam ni? hehe

Kadangkala kita sebut Sayang mama, Sayang Ayah, Sayang adik, Sayang Abang, Sayang Kakak dan sebagainya. Eh, tak nak terima juga?

Itu sahaja.
:)

thanks for coming to my event recently. hehehe
Batch 32 Awesome! !

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

 
LensaNuNa Blogger Template by Ipietoon Blogger Template