Thursday, 6 October 2011

perempuan steady


so entry ni sal perempuan steady cam patik(perasan sgt)
ehem2..eh sakit tekak lak :)
so sapa rindu patik angkat ibu jari kaki..huahuahua 

assalamualaikum..
perempuan steady boleh di justifikasikan sebagai 'kapten kepada' perempuan nakal. Ia juga selalu dirujuk kepada separuh dari perempuan show-off dan perempuan low-profile. Dan lagi 30% menyamai perempuan muslimah (akan di review kemudian).


Firmly stable in equilibrium which free from change, variation or interruption.

Ada persamaan antara perempuan steady dan perempuan nakal. Walaubagaimanapun, setelah di analisis, perempuan steady lebih cool, rileks, tak cepat melatah dan kebarangkalian untuk para jejaka terpikat juga tinggi.(betul x)

Contoh stereotype

1. Seseorang perempuan steady mempunyai nickname yang educated dan serba cool. Nama menjelaskan sifat. Mereka takkan menggunakan nama dari buah-buahan, sayur-sayuran mahupun binatang seperti nama Cik Starfruit, LadyKangkung, mahupun Kak Tiger. Jenis nama perempuan steady yang boleh di ambil contoh ialah Elena Reeney, Maria Elena, SueAnnaJoe, Perempuan Jomblo, Rysa The Sheandroid dan sebagainya. Nama yang terlalu Melayu seperti nama Mahirah Kamal,  Lyana Hashim dan sebagainya tidak boleh di kategorikan sebagai perempuan steady, ia lebih sesuai di masukkan dalam kategori Perempuan Nakal. Apatah lagi kalau nama LuvElyaTiqAh, F4t3n Goj3s dan miEmiYbUchuK, tak masuk akal langsung, mungkin kategori perempuan gedik?

2. Perempuan yang steady tidak kekok menyesuaikan diri dengan perjumpaan, majlis, presentation mahupun sesiphotoshoot. Berperangai gila-gila? Mungkin. Lebih penting, mereka aktif, dan lain daripada yang lain aura aksinya. Sila rujuk gambar di sebelah untuk lebih memahami definisi perempuan steady.

3. Sama ada perempuan steady itu bertudung atau tak bertudung (menutup aurat atau tak menutup aurat), perilaku perempuan steady yang sentiasa ke depan dan menonjol tidak terhalang. Dapat dilihat, jika dalam sebuah kumpulan wanita, perempuan steady lebih menarik perhatian. Maka ini menidakkan kajian Prof.Dr.Sir.Dato'.Haji. Azizi Lokman yang mengusahakan perniagaan MLM Minda Power, dimana, kenyataan beliau bahawa 'perempuan steady tak berkarisma' adalah tidak tepat.

4. Salah satu fakta yang menarik mengenai perempuan steady, mereka di kenali bukan kerana kontroversi. Tapi, kerana berkat usaha daya gigih mereka dalam kerjaya dan hobi. Ya, perempuan steady kebanyakkannya  boleh berbahasa Inggeris dengan cemerlang. Berseni orangnya dan jika dalam bidang sains, mereka di kalangan antara yang genius.

Lelaki yang bercinta dengan perempuan steady. Apa kelebihan dan kekurangannya?

Kelebihan

1. Simbol Gegurl Power™.
Jangan salah sangka dulu. Ini tak sama maksudnya dengan simbol seks. Gegurl-Power™ merupakan satu trademark yang di khaskan untuk sekalian para wanita yang berani kehadapan mengetuai sesuatu isu, topik dan kajian. Mereka berani untuk bersuara, tak suam-suam kuku diam macam orang tongong. Ramai lelaki moden sekarang sukakan perempuan sebegini di jadikan teman wanita bahkan isteri supaya dapat melancarkan lagi keharmonian perhubungan agar tidak suram dan tidak membosankan.

2. Hebat di ranjang?
Mungkin fakta ini agak sedikit kontroversi. Benarkah perempuan steady hebat di ranjang? Menurut responden dalam 'Kajian Wanita Era Moden oleh Dr Fritzhaulger Watson' yang kita ketahui sebelum ini, 64 dari 100 orang responden wanita merupakan golongan wanita yang mempunyai kehidupan seks yang aktif.  Kemudian, 51 dari 64 orang responden wanita tersebut telah di kenal pasti sebagai perempuan steady. Di Malaysia, kajian seperti ini mungkin hanya valid kepada wanita yang telah berkahwin kerana isu seks masih menjadi taboo dalam masyarakat. Namun, cuba kita fikir kembali. Sifat yang di tunjukkan oleh perempuan steady yang dominan itu, adakah ia langsung tidak mempengaruhi corak laku seks nya yang lebih dominan di ranjang?

3. Pemangkin kreativiti perhubungan dalam mengimbangi status lelaki.
Ia sedikit sama dengan klasifikasi dengan perempuan nakal. Namun, bezanya di sini ialah nilai kreativiti yang lebih maksima di praktikkan. Sebagai seorang lelaki, kita mahukan teman wanita kita berkomitmen dan setia. Namun, semua komitmen dan setia itu hanya akan jadi sia-sia jika kita sebagai lelaki sahaja yang beria lebih-lebih menjaga perhubungan bukan? Jadi, resolusinya ada pada perempuan steady yang mampu memberi impak equilibrium dalam memangkinkan nilai kreativiti perhubungan. Fikirkan, anda seorang lelaki berkerjaya, takkan anda hendak mencari perempuan yang biasa-biasa saja? Nak cari perempuan operator pengeluaran je ke? 5.49 je? Nafsu kita sebagai lelaki berkerjaya semestinya nak cari yang up-up macam kita jugak kadang-kala bukan?
4. Cun-melecun dan menyerlah.
Yeah. Ini yang pasti-nya yang di mahukan oleh para lelaki di luar sana. Bergaya, dan nampak elegant. Berlilit ke, bunga besar ke,ada aku kesah™? Perempuan steady jarang untuk memakai pakaian bercitarasa pelik dan kebudak-budakkan. Macam mana pelik tu, rujuk gambar sebelah. Ini kerana, ramai di antara perempuan steady merupakan trend-setter sesuatu fesyen dan ideologi. Bila mereka mengenakan pakaian, mesti akan ramai perempuan-perempuan lain akan cuba ikut. Yang selalu ikut, konfemlah perempuan nakal. Obvious.


Kekurangan

1. Maintenance tinggi
Perempuan yang steady, memerlukan belanja yang banyak dalam mengekalkan aura mereka tersendiri. Kalau duit mereka tak di habiskan ke make-up mahupun set facial SK-2. Mereka akan habiskan duit itu dengan membeli fesyen. Shawls, heels, baju, denim, cardigans, aksesori, jam tangan, dan sebagainya. Kalau dapat yang branded, lagi suka. Selalunya mereka akan kata 'tak kesah murah, asalkan cantik'. Namun, itu semua tak valid bila ada sales di MNG. Walaupun 50% discount sekalipun, tapi 50% dari RM400, ia masih di kira mahal bukan? So, lelaki yang hendak mengendalikan perempuan steady, kena lah ada duit yang banyak. Takde duit, mungkin boleh guna senjata mulut? Kalau dapat lah.

2. Arrogant
Baiklah, ini merupakan sebuah keburukkan bersifat peribadi. Mungkin ada yang mempunyai sikap sebegini, dan ada yang tak. Perempuan steady selalu mendapat perhatian orang lain. Once thing yang kita kena tahu mengenai perempuan steady, mereka takkan jual murah dan menggedik bila ada lelaki hendak cuba memikat mereka. Jadi mereka akan jual mahal, tunjuk arrogant sedikit. Jelingan tajam dengan gaya seolah berdendam itu memang biasa datang dari perempuan steady yang cuba memberikan amaran kepada lelaki lain yang cuba menggatal terhadap dirinya. Apatah lagi kalau perempuan steady itu dah berpunya. Kita sebagai lelaki nampak ia sebagai arrogant. Namun, sebenarnya ia merupakanprotected-shields bagi perempan steady.

3. Mangsa kutukan
Isu di sini mudah saja. Sebab pandangan setiap orang adalah berbeza. Ada orang panggil perempuan steady sebagai perempuan kuat mencapap. Ada yang panggil sebagai cool and fun (pandangan aku lebih kepada ini). Namun, sebagai iconic kepada perempuan nakal, golongan perempuan steady sentiasa tak lekang dari gosip, kutukan dan syarahan agama free-free di internet. Jadi, bila kita ada teman wanita perempuan steady, adakah kita akan kekal memberi supportif atau mula rasa jelek dengan segala mulut orang yang jeles? Di sini lah cabaran yang perlu di sahut oleh lelaki yang bercinta dengan perempuan steady. Bersedia untuk menerima tempias kutukan dari orang lain. Kalau di puji, standard lah kalau hidung kembang ye dak?

Kesimpulan


Dalam mengimbangi bilangan wanita yang semakin ramai di Malaysia, keperluan perempuan steady telah bertambah seiring dengan trend dan permintaan semasa. Perempuan steady merupakan sebuah simbol kepada perempuan-perempuan di Malaysia dalam menerajui era moden. Ramai perempuan mendambakan gaya seperti perempuan steady, namun.... Hak alah, jadi diri sendiri sudeyhh. tak payah lah nak ikut orang lain sangat.

Kan kan kan?


p/s : Nak reference ke? ok. semua gambar adalah sekadar hiasan semata bertujuan menerangkan lebih lanjut mengenai artikel ini. Gambar 1st diambil dari hentakbelipat. gambar 2nd, helly yg bagi. gambar atas ni, aku lupa mana aku dapat. tapi perempuan gambar atas ni memang steady! credit to all! 

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

 
LensaNuNa Blogger Template by Ipietoon Blogger Template