Saturday, 2 July 2011

bukti Bergambar addic with sociaL network

gambar-gambar berikut adalah gambar bukti seseorang itu menghadapi masalah ketagihan social network.
  • ber'facebook' sampai lewat malam hatta tertido depan komputer/laptop sampai pagi

"zzz naper la aku rasa bantal malam ni lain macam je zzz"

  • Termenung depan screen sambil baca status dan tengok gambar member / balak / awek walaupun tengah lapar.

"lapar peghuk wehh, ado pulok gambar 
ikang bakar dalang album nih"
  • Langsung tak check E-mail kerana terlampau asyik komen status orang hingga inbox penuh

"huk aloh, banjir pulok doh inbox kawe"



  • Berebut PC kerana mahu login cepat, kerana takut terlepas timing online games seperti farmville, bermacam ville @ wars dan sebagainya.

"hang sabaq dulu, toksah la mai terkam gini, ketegak betoi!"
"ah, hang pun dua kali lima!"

  • Jika tiada komputer sendiri sanggup menunggu sehingga cybercafe buka

"dah bukak blackout pulak... jangan
gatai nak amik tempat aku"

  • Jika tertinggal beberapa hari anda sanggup scroll baca semua status dan click older post sampai habis


"pakai touchpad aje la,
kang tersilap makan wireless mouse lak"



  • Shoot gambar control ensem, control cun dan control macho bersama rakan untuk di upload dan tag.

"kontrol... kontrol... 
nanti upload dalam FB"
  • Apa pun aktiviti yang anda buat mesti nak tengok screen, kalau boleh nak mandi pun depan screen.
"mandi kucing depan ni pun jadilah..."
  • Walaupun mata dah berat bagaikan berkampit-kampit beras kat kelopak mata korang, sanggup lagi menaip status 

"mana ilang huruf Z lak ni? mata dah tak tahan dah ni"


Kalau korang mengalami sebahagian simptom-simptom di atas, sah! korang dah menjadi sebahagian dari statistik social network addict! malangnya dunia sekarang masih belum ada pusat pemulihan untuk ketagihan 
macam ni... kwang.. kwang.. kwang... hihihi...


n u n a

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

 
LensaNuNa Blogger Template by Ipietoon Blogger Template