Saturday, 23 July 2011

Cara nak tau lelaki betul2 suka kt gurl (serius)

hello overemo and steady boys. . . .

lma xupdate.. tiba2 patik rsa nk update blog ni
so entry kali ni pasai seperti tajuk kt atas. .(hehehehe)

Well, kesian betoi kan bila aQ tengok ramai awek-awek comel di luaQ sana asyik kena dump dengan lelaki penipu. Berkali-kali kena dump. Sebab tu lah aQ tak support couple-couple ni. Aq tak penah kata couple ni haram atau apa. Cuma, jangan couple dengan lelaki yang hampa baru jumpa beberapa bulan. Sebab hampa sure end up dengan heartbroken.


So, memandangkn Nuna hari ni bek hati. Nuna nak bagi tau sikit lah apa yang lelaki akan buat bila dia betoi-betoi suka kat perempuan 2. .


Perangai dia berubah bila bersama dengan gurl.
Penah tak hampa jumpa lelaki yg garang gila. Bila lepak dgn member, pakai baju stock mat rempit ah koyak rabak. Rambut pulak tak kalah nak style punk ja. Tapi bila dengan gadis yang dia sayang, dia jadi lembutttt sangat(auuwww). Lembut macam bukan setakat pijak semut tak mati tapi pijak gajah pun tak terasa. Suara pun romantik ja bila tengah gayut.(perrrggghhhh)


Lelaki macam ni memang taste perempuan suka. Ahhh, tak payah cakap you girls nak lelaki yang muka jambu macam pelakon korea. Bullshit ja semua tu. Girls zaman la ni suka lelaki yang muka jahat. Perangai jahat. Tapi baik. Err i mean, yala, lelaki tu pakai baju koyak rabak. Rambut punk. Nek motor RXZ. Baju seluaq semua hitam. Tapi tolong nenek tua lintas jalan. Perh, confirm cayaQ perempuan tengok.

Dia marah gila-gila, tapi bila gurl pujuk, mudah ja dia hilang marah.

Lelaki memang sukakan benda-benda cantik. Benda-benda cantik seperti.... ikan dan seahorse. Dan tak lupa jugak perempuan. Lelaki memang sukakan perempuan cantik. Dan comey. Tapi tak guna gak kalau cantik dan comel kalau tak memikat kan? Apa yang aQ maksudkan di sini adalah kemampuan sorang perempuan. Ada certain perempuan tu ada muka yang membuatkan lelaki rasa sejuk ja bila tengok. Dan ada certain perempuan yang amat pandai memujuk tanpa menggoda. Dengan kata lain, kalau lelaki tu marah gila-gila then anda la satu-satunya orang yang mampu buat dia sejuk then itu maksudnya dia mungkin ada wink-wink dengan hampa.
Sebagai contoh, you girls lah. hampa emo gila. Mungkin emo sebab kena marah, atau sebab kena tinggal dalam mall atau whatever. Mesti di saat tu hmpa inginkan lelaki yang anda sayang untuk pujuk hampa kan? Actually bukan ada pa pun (over sgt). Emo hampa tu bila-bila ja boleh hilang. Tapi still hampa nak lelaki yang hmpa suka tu pujuk kan?
Mengada-ngada.(geli aQ)

Bila lelaki luangkan masa dengan hampa. 
hampa tau tak betapa specialnya hmpa kalau ada lelaki pause dota semata-mata sbb hmpa? HAMPA TAU TAK? God... seriously hampa kena sedaq nak-nak bila lelaki tu tengah main DOTA online (Garena). Lelaki kalau dia gilakan dota, dia memang akan utamakan dota. Tapi once dia utamakan gurls, maknanya dia utamakan hmpa dari game? It's a big deal. Duh.(i like dis)

Dan besanya, kalau lelaki tu suka kat hmpa, dia akan cuba sebaik mungkin untuk cari masa untuk hmpa. Tak kira la situasi pa sekalipon, dia mesti akan da masa untuk hmpa ya tak? Paling busuk pun tengah lunch mesti dia boleh text kan? Dan bila dia kata 3 hari straight dia tak dak masa langsung untuk hmpa, itu maksudnya hmpa dalam bahaya dan mungkin hampa dah membosankan dia.(ooo...shit!!)

Bila lelaki tu perasan dgn benda-benda yang paling kecik yang hmpa ada / buat. 
Kadang kadang, lelaki bila dia bergayut (Calling-calling) atau borak-borak dengan awek dia. Si lelaki bukan dengaq sangat pun apa yang si perempuan tu cakap. Kadang-kadang lelaki romantik macam *ehem* hanya akan tengok gelagat dia, cara dia bercakap dan sebagainya. Kalau bergayut pulak, aq lagi suka dengaq dia bebel. Dengar dia ketawa sensorang then ikut dia gelak bila dia gelak. Kelakar doe. Kelakar dan comey. Dan sweet. ( hehehehe )


So, apa yang lelaki akan perasan? Lelaki akan perasan tentang cara dia bercakap. Lelaki akan perasan bila masa besanya si gadis akan gelak. Lelaki akan perasan tentang cara si gadis susun ayat. Contohnya bila ada "Tapi" di belakang ayat. Dan most of the time, lelaki akan perasan si gadis punya nada. Actually lelaki romantik macam *ehem* ja yang perasan. Besalah, romantik. Lelaki melayu kan romantik.
Dia mula kenaikan hmpa dengan famili dan kawan dia.
Ini adalah benda yang amat common. Aq nak cerita pun malas. Tapi bila si lelaki ajak lepak-lepak dengan kawan-kawan dia, tu ada beberapa maksud. First, itu bermaksud dia nak cakap (lebih kurg cmni ar) "Oi kawan-kawan, tengok ah sini. Walaupun aq huduh, tapi awek aQ comelllll. Tak macam hmpa. Muka hensem. Tapi awek tak dak gak. Dan maksud yang ke dua adalah... Wait, why the hell bila lelaki kenaikan awek dia kat mmbe2 dia bermaksud lelaki tu serious?(not so sure)

Yes, dia akan kenaikan hmpa kat kawan-kawan sebab lelaki dan kawan-kawan memang tak boleh di pisahkan. Dan kalau boleh, lelaki nak semua kawan-kawan dia berkawan dengan si awek. So boleh la si lelaki tu keluar dengan awek dia bersama kawan-kawan dia. Dan pada masa yang sama, lelaki tak mau si perempuan tu mengongkong dia dari keluar dengan kawan-kawan lelaki.

Well, hmpa boleh tanya kawan dia.
hmpa boleh menyamaq sebagai bekas kawan sekolah bf hmpa then hmpa tanya la kawan bek dia. Most of kawan lelaki akan tau samaada kawan-kawan dia sedang bercouple / playboy atau tak. Tapi lelaki besanya tak cetakan sapa awek dia kat kawan-kawan dia even kat kawan rapat dia. Tapi, kawan lelaki sure tau samaada your boy tu dah ada special someone or not, kan? So, hmpa boleh susun langkah track your boy. 

Bila hmpa lari, lelaki tu akan kejaq.
Lelaki mudah bosan. yup. Kadang-kadang, dia rasa nak main game je memanjang. Dia mungkin akan main PC game sampai ignore awek dia. Tapi once dia habis main that game, dia akan mula tercari-cari awek dia. Then bila awek dia ignore, perh, lagi la si lelaki rasa nak cari. Yup, semakin perempuan lari, semakin kuat lah si lelaki kejar. Well, aq pernah tonton sebuah movie di Diva. Tajuk ceta tu adalah Play The Game. Antara quote dalam movie tu lebih kurg cmni ar. . 
"Love; You either know it when you meet her, or when you lose her." 

So bila si lelaki tu rasa dia kehilangan that girl, dia besanya akan rasa gelabah. Masa ni lah hmpa boleh gelak-gelak tengok apa yang dia buat untuk dapatkan you balik. Fun thing yang lelaki besanya tak boleh buat kat perempuan.



Kalau dia betul-betul suka kat korang, dia akan hormat segala batas.
Hormat yang aq maksudkan kat sini adalah pergaulan hampa. Tak daknya kalau hmpa bercouple, si lelaki usap-usap tangan hmpa sambil bayangkan benda bukan-bukan. Dan tak daknya lelaki tu pandang punggung hmpa sambil meleleh air liuQ. Okay fine memang ada(HAHAHAHA). Tapi lelaki macam tu mostly kejaQ seks semata-mata. Dan kebanyakkan girls adalah bodoh tak bijak sebab fall for him.

Tapi cuba you all fikir balik. Andai kata HMPA sayangkan satu benda, hmpa nak jaga elok-elok tak? Kalau LAn lah kan. Kalau dy jumpa seorang awek comey, bertudung litup, muka suci then pakai baju kurung setiap hari, dy rasa macam nak culik gurl dan sorok dalam almari. yelah. Dia tu comel. Tapi macam mana kalau ada lelaki playboy yang jahat tapi pandai mengurat nak tackle dia? Macam mana kalau awek tu TERjatuh cinta kat that boy? Mesti rosak that girl kan? See, aq dah kata *ehem* ni baik hmpa ja tak percaya. *Ehem.*(tersedak). .

Tapi hmpa kena ingat. Lelaki ni pandai. Perempuan pulak tak berapa nak pandai. Eley, perempuan belajar tinggi-tinggi tapi balik-balik kena tipu dengan lelaki lepasan SPM gak. End up masuk bilik gak.

Yes, most of perempuan tau yang lelaki serious bila lelaki tu ajak kawen. Tapi hmpa kena ingat. Lelaki pun tau yang perempuan tau. So, bila-bila masa ja lelaki boleh ajak perempuan tu kawen dan berpura-pura serious. Then bila perempuan setuju dan happy gila, si lelaki dengan bijaknya akan berckp "You you. Kita akan kawen nanti kan. So, apa kata you buktikan cinta you kat I. Malam ni check in hotel jom?"

Eh, jangan terkejut kalau aQ kata ramai dah terpedaya dengan lelaki buat ayat macam tu.

Dan, conclusionnya, yes, seseorang lelaki tu MUNGKIN sukakan hmpa kalau dia buat benda-benda di atas. Persoalannya, lama mana dia akan suka kat hmpa?

0 comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

 
LensaNuNa Blogger Template by Ipietoon Blogger Template